+45 44 99 41 41

Information

Information om vores behandling

På denne side kan læse om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du får rengjort dit telt eller din bådkaleche professionelt.

 

Bådkalecher

Vask 1 og vask 2

Dette afsnit henvender sig kun til ejere af lyse kalecher, og du kan således se bort fra følgende, hvis din kaleche er sort eller mørkere nuancer af blå, grå, grøn, rød osv. Har du til gengæld en hvid, beige eller pastelfarvet kaleche, skal du læse med.

Bådkalecher bliver gennem sæsonen udsat for lidt af hvert, og derfor vil de som oftest være temmelig medtaget af mug, jordslåethed og saltvand, når vi får dem ind til vask. Problemer med misfarvning er især tydeligt på de lyse kalecher, og vi har derfor udviklet en særlig vaskemetode, der kan komme disse problemer til livs.

Vi kalder denne særlige pletrenservask for vask 2. Vask 2 adskiller sig fra den almindelige vask 1 på den måde, at den går ind og arbejder aktivt med misfarvningen. Så har du en lys kaleche, der er misfarvet af jordslåethed, mug etc, vil vi anbefale, at du vælger vask 2, da en almindelig vask ikke kan komme de her problemer til livs.

Prisen for kalecherens er den samme, uanset om du vælger vask 1 eller vask 2.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger vask 2?

Når du vælger vask 2 af din bådkaleche er der en lille risoko for, at kalechen kan blive gul, eller få et gulligt skær på indersiden. Det er derfor på eget ansvar, hvis du vælger vask 2.

Det er vores erfaring, at det kun er hos omkring 9% af kalecherne, hvor man kan observere dette farveskift i større eller mindre grad.

Heldigvis er at den gule farve på indersiden er lysfølsom. Så skulle man komme ud for, at ens kaleche er blevet misfarvet på indersiden som følge af vask 2, vil solens UV-stråler med tiden nedbryde misfarven.

Montering efter rensning

Din kaleche kan efter behandling opleves lidt mindre. Den er dog ikke varigt krøbet, men har trukket sig lidt sammen og vil hurtigt give sig igen, når den tages i brug, på samme vis som f.eks. et par cowboybukser efter vask.

Hvis du har motorbåd med store vinduespartier i kalechen, kan ruderne være ufleksible, hvis vejret er koldt. Her kan det især opleves, at kalechen er blevet mindre, men det skyldes, at vinduerne kryber ved lave temperaturer.

Den rene kaleche er altid nemmest at sætte på i varmt vejr, det varmen gør den mere blød og fleksibel at arbejde med.

Vi anbefaler, at du monterer kalechen så godt som muligt, og lader den sidde og strække sig. Når luften bliver varmere, bliver ruderne blødere og kalechen kan monteres trin for trin.

Driller en kaleche rigtig meget, kan du vande den med rent vand, og dermed få den til at strække sig.

Generelt om ruder og sytråde i din kaleche

Hold øje med sytråden i din kaleche. Når tråden er mere end ca. 4 år gammel, kan man opleve, at syningerne er delvist nedbrudt af solens UV-stråler. Problemet ses typisk på sider, der vender mod syd, når båden ligger på sin faste havneplads.

Det samme gælder for vinduerne i kalechen; de nedbrydes gradvist af solen. Med tiden bliver de stive og ru på ydersiden. Nedbrydningen er udtalt, når vinduerne bliver rust- eller røgfarvede. En misfarvning af ruderne skyldes således ikke vores behandling, men UV-stråling og ses på alle kalecher.

Løsningen på problemet er udskiftning af vinduer og syninger.

 

Telte

Ved telte gælder det samme som kalecherne mht. ruder og sytråde.

Hold godt øje med sytråden i dit telt. Syningerne i dit telt vil med tiden bliver nedbrudt af solens UV-stråler. Hvor hurtigt det går afhænger naturligvis af sytrådens kvalitet, samt hvor meget teltet har været i brug og udsat for lyspåvirkning.

Det samme gælder for vinduerne i teltet; de nedbrydes gradvist af solen. Med tiden bliver de stive og ru på ydersiden. Nedbrydningen er udtalt, når vinduerne bliver rust- eller røgfarvede. En misfarvning skyldes således ikke vores behandling, men UV-stråling og ses på alle telte.

KONTAKTINFO
Ryttermarken 2B, 3520 Farum
+45 44 99 41 41
[email protected]

ÅBNINGSTIDER

Mandag 7.00-17.00
Tirsdag 7.00-17.00
Onsdag 7.00-17.00
Torsdag 7.00-17.00
Fredag 7.00-17.00
Weekend LUKKET